Bio

El seu naixement a 900 metres d’altitud en una comunitat de Yoguis el va apropar a la connexió amb la divinitat des de molt petit. De pare swami i mare professora de ioga, la infantesa de Ravi Ramoneda va estar lligada a la música i al creixement espiritual. De la mà dels seus pares va assistir als seus primers concerts i cerimònies de Bhakti i Kirtan Ioga, fet que li va despertar l’interès per la percussió i la guitarra. Ja d’adolescent, va descobrir el didgeridoo, instrument aborigen d’Austràlia, que amb el temps acabaria utilitzant com a instrument de meditació i sanació. Immers en aquest procés, va entrar en contacte amb el cant d’harmònics i el poder curatiu de la veu.

El 2003 Ravi Ramoneda va formar part del grup de percussionistes “Makumba group”,  experiència que el va enriquir en el seu aprenentatge de ritme i percussió, al mateix temps que s’endinsava més encara en l’estudi de la tabla Hindú, instrument de percussió del nord de la Índia, a on va viatjar per profunditzar en el seu aprenentatge. Ravi conserva grans records tocant les tables amb un dels seus primers grups Narayani (2005-2007).

L’any 2005, amb el propòsit de trobar el seu camí personal, viatja per primera vegada a l’Índia, on s’inicia espiritualment amb els seus mestres Sri Kalki Bhagavan i Sri Padmavati Amma, que segellen en el seu cor la llavor de la devoció o Bhakti i la certesa que la música és un dels seus grans regals de vida i el principal vehicle per transmentre la seva experiència que queda viva al seu cor i que ell sent que la millor manera de fer-la créixer és compartint-la als seus concerts.

A partir d’aquest moment el seu camí musical emprèn una nova direcció que amb els anys anirà creixent de manera impactant, on predomina el seu missatge de pau, llibertat interior i el despertar de la consciència, enfocant-se en especial en el cant de mantres, el Kirtan i l’estil conegut com “world music”. D’aquesta intenció neix al 2008 el grup Onenessound amb el qual Ravi Ramoneda viatja per Europa impartint concerts i workshops de Kirtan Ioga i Sound Healing, gaudint de gran projecció i èxits des dels inicis.

Entre les seves millors experiències d’aquesta etapa, la satisfacció d’haver pogut compartir escenari amb músics i grups com Dave Stringer, Peia, Sudha, Jai Uttal,  Gaura Vani, Tina Malia, entre d’altres. I l’honor d’haver pogut col·laborar amb grans personalitats del moviment espiritual en el món com  Matha Amritanandamai Amma o Sri Sri Ravi Shankar,  i molts altres mestres de Ioga com Dharma Mitra, Sylvie Trembley, Andrei Ram, Twee Merrigan, Simon Park i Xuan Lan.

En l’actualitat continua experimentant amb la fusió de la música de diferents cultures en especial la oriental i l’occidental en els seus aspectes més variats. Sempre obert a descobri nous sons, com el del Hang, un innovador i sorprenent instrument de percussió melòdica que d’ençà del seu descobriment l’acompanya a la majoria de directes arreu del món i que es pot apreciar en tots els seus discos.

Paral·lelament a la seva trajectòria musical, la seva inquietud pel coneixement de l’ésser humà i el seu benestar integral, l’han portat a descobrir el potencial dins el camp de la sanació, fonamentat en els seus estudis durant més de 10 anys en Medicina Tradicional Xinesa, Shiatsu, Osteopatia Craneal, Craneosacral Biodinàmica i La Reconnexió© com a principals, i que cada vegada li permeten entendre més el seu treball des d’una perspectiva terapèutica i holística.

Ravi Ramoneda dóna gràcies al didgeridoo, al cant d’harmònics, als cants vèdics i devocionals de l’Índia, al poder del mantra en “sànscrit” (llengua sagrada Indú), a la música sufí, als cants i rituals xamànics i en especial a la gràcia del guru… que li han permès materialitzar el seu propòsit.

Tot en conjunt li ha fet avançar en el coneixement del poder terapèutic del so i el potencial auto curatiu i transcendental de la veu i el bio-ritme. Dins el conjunt de Mastercalss i Immerssions que ofereix, resalta el treball que va batejar com La veu i l’ànima©, on entrellaça els aspectes musicals de la veu amb la capacitat evolutiva i auto curativa de l’ésser humà a través del cant i el silenci interior.

La seva passió és tocar música amb clara intenció d’ajudar a la gent a arribar a estats de profunda connexió amb el seu interior i amb la divinitat. El públic sempre està convidat a cantar i a experimentar com la pau i la serenitat afloren naturalment durant i després del concert:

“Deixant anar el llenguatge de la ment i obrint el llenguatge del cor ens trobem en un estat de comunicació pura entre artista i espectador, entre humans i natura, entre aquest món i el gran misteri. La música és un d’aquests grans vehicles”.

RAVI RAMONEDA. Namasté